Партньори

Пресконференция "Дарявам за Калата"

//
//
Пресконференция "Дарявам за Калата"


Етикети:
  9 199 лева са събраните средства до момента за изграждане на скулптура на актьора Георги Калоянчев и са изключително и  само от  гражданите и гостите на града. “Георги Калоянчев е дал много за културата на нашата страна и е знакова фигура за града ни - затова е хубаво тези средства да бъдат дарени чрез културни събития в Бургас" - каза зам.-кметът по култура г-жа Йорданка Ананиева на състоялата се днес пресконференция за представяне на първите резултати от съвместната инициатива по набиране на средства за изграждане на скулптура на любимия на няколко поколения актьор. 

Инициативата е съвместна на Община Бургас, Обществен дарителскои фонд - област Бургас и Дружество на художниците Бургас, местните културни институции - Държавна опера Бургас, Драматичен театър „Адриана Будевска”, Бургаската художествена галерия, и клубовете - Лайънс клуб Виа Понтика Бургас, Зонта клуб Бургас, Ротари клуб Бургас Пиргос, Интеракт клуб Бургас и други неправителствени организации.
Официалният старт на мащабната общоградска инициатива за изграждане на скулптурата бе даден официално на 21.07.2014 г., с прожекцията "Специалист по всичко" - знаков филм с участието на двамата незабравими български актьори Апостол Карамитев и Георги Калоянчев.
Инициативите проведени до момента са: Благотворителен плажен волейболен турнир на централния плаж в Бургас; - Благотворителен концерт „Фолклор” Дните 16.08 и 28.08.2014 от „Фестивал на пясъчните фигури 2014” организиран от Община Бургас бяха с благотворителна входна такса, Провеждат се  кампании пред Летния театър. Доброволци с дарителски кутии застават пред входовете на театъра, преди и след концертите.
 
Предстоящи мероприятия:
- 25.09.2014 благотворителна постановка „ Диагноза: Едит Пиаф” в Драматичен театър „Адриана Будевска”
- 30.10. 2014 Благотворителен спектакъл " Среща в спомена" на трупата на Нешка Робева.
- Благотворителни постановки „Бай Ганьо в театъра” и „Тумба лумба” - Куклен театър Бургас за учениците от града.  

Отпечатани са тениски с лика на актьора и надпис „Дарявам за Калата” и „С любов за Бургас”, които се продават на павилиона на "Морски знаци" до сградата на общината.

Организаторите подготвят писмо да Сатиричния театър в София, където Калоянчев игра дълго години, с покана да се включат в кампанията с благотворителен спектакъл
Участващите в реализацията на този проект символичното избраха "С любов за Бургас" като име на тази обща инициатива, като съвместната им дейност и добро партньорство ще продължи и за в бъдеще за реализацията на други значими общоградски инициативи.

       „Ние искаме в бъдеще да продължим да работим все така добре за да правим все по-големи и значими неща за нашия град. Очакваме след отминаване на летния сезон ротари клубовете в града също по-активно да помагат, защото такава инициатива е прецедент, за първи път неправителствените организации, клубовете, културните институции и Община Бургас се обединяват и доказваме, че можем да работим заедно много добре” – каза председателя на Обществен дарителски фонд - г-н Николчев.


ГалерияОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ
ФОНД - ОБЛАСТ БУРГАС
С ПОДКРЕПАТА НА
Mott Foundation
Grazhdanski iniciativi
Галерия

 • Състезание по история "Моята България"

 • Изложба ОУ "Св. Княз БорисI" Бургас
  Изложба ОУ "Св. Княз БорисI" Бургас 

 • С мобилна лаборатория се включи в борбата с диабета Лайънс Клуб „Виа Понтика“

 • Рисувам моя Бургас в цветове

 • Пресконференция "Дарявам за Калата"

 • Плажен волейболен турнир събира средства за изграждане на скулптура на Георги Калоянчев

 • Среща на обществени организации при кмета Димитър Николов

 • Дарител на годината 2013

 • "Спортувай в твоя град"

 • "Сръчни. Смели. Устремени."

 • Благотворително засаждане на дръвчета

 • Обучение 30.10.2013

 • "Карай по-бавно, живей по-дълго"

 • Дарителски кръг - За област Бургас

 • Известни дарители


В коя обществена иницатива бихте се включили?
спортно събитие
образователни игри
екологичен проект
Уеб дизайн, уеб програмиране и SEO