Партньори

Дарители в Бургас - топ новини

//
//
Дарители в Бургас - топ новини


Етикети:
Общо 9600 лв. бяха събрани на първия дарителски кръг за област Бургас. Той бе организиран от „Обществен дарителски фонд – област Бургас” с председател бившият зам. областен управител Георги Николчев.

Средствата бяха събирани в подкрепа на пет предварително одобрени проекта, всички свързани с децата. Сред дарителите бяха много общественици, бизнесмени, хотелиери, председателите на общинските съвети в Бургас Костантин Луков и в Несебър Благой Филипов, президентът на Танцова академия Бургас и член на дарителския фонд Илия Михов.

Очаква се събраната сума да набъбне с още 3000 лв., обещани от дарители, които нямаха възможността да присъстват лично на събитието.

Най-много средства бяха събрани за проекта „Карай по-бавно, живей по-дълго!” на Лайънс клуб Несебър. Проектът цели включването на голяма част от общността на Несебър в Дните на безопасност на пътя с призив през летния сезон, когато движението по пътищата е много натоварено, всички участници в него да внимават и да пазят децата. Проектът ще се реализира съвместно с полицията и чрез поредица от събития ще се напомня както на шофьорите, така и на пешеходците да спазват правилата за движение. При изискуем бюджет за реализирането му от 2600 лв. бяха събрани 3700 лв.

Доволни от дарителския кръг са и от сдружение „Младежки глас“, чийто проект „Да научим децата от днес да играят игрите на децата от вчера!” получи точно толкова средства, колкото бяха заложени и в бюджета за реализацията му – 2500 лв. Целта на проекта е да предотврати заседналия начин на живот и да покаже на децата, че няма по-ценно от игрите навън с приятели. По този начин се стимулира тяхното психическо развитие и физическа активност.

Недостатъчни за достигане на предварително заложените бюджети средства получиха проектите „Лятна творителница за кукли” на сдружение „Усмивка“ и Подобряване и изграждане на спортни площадки в детските градини и училищата в гр. Бургас“ на ДФК „Звездичка”. Първият получи 1500 лв. при желан бюджет 2340 лв., а вторият събра 1900 лв., като за построяването само на една площадка са необходими 5827 лв.

Нито лев няма да получи единствено проектът „Арт-терапия със сол и птичи песни“ на Българска фондация биоразнообразие. Неговата цел е опазване на Атанасовското езеро и биоразнообразието му, както и социална адаптация и интеграция на децата с увреждания от Детски център „Св. Николай Чудотворец” – гр. Бургас. Високата изискуема сума за неговата реализация в размер на 10 000 лв. явно демотивира присъстващите да даряват средства за проекта. За него бяха събрани само 500 лв., но тъй като те са крайно недостатъчни за стартирането му, парите бяха прехвърлени към проекта на ДФК „Звездичка“.

Форматът дарителски кръг е създаден от Фондация „Работилница за граждански инициативи” през 2012 г. и е вдъхновен от опита на финансиращата мрежа във Великобритания (The Funding Network), която от 2002 година насам обединява индивидуални дарители за финансиране на проекти за социална промяна. Дарителският кръг дава възможност за директен контакт между организациите, набиращи средства, и дарителите.

Набраните средства постъпват по сметката на организацията – домакин на събитието, която се ангажира във възможно най-кратък срок /до 3 месеца след събитието/ да ги отпусне като грантове към организациите изпълнители. Дарителите, участващи в срещите, получават отчет за резултатите от финансираните проекти от сайта на организацията домакин.

http://burgas.topnovini.bg

ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ
ФОНД - ОБЛАСТ БУРГАС
С ПОДКРЕПАТА НА
Mott Foundation
Grazhdanski iniciativi
Галерия

 • Състезание по история "Моята България"

 • Изложба ОУ "Св. Княз БорисI" Бургас
  Изложба ОУ "Св. Княз БорисI" Бургас 

 • С мобилна лаборатория се включи в борбата с диабета Лайънс Клуб „Виа Понтика“

 • Рисувам моя Бургас в цветове

 • Пресконференция "Дарявам за Калата"

 • Плажен волейболен турнир събира средства за изграждане на скулптура на Георги Калоянчев

 • Среща на обществени организации при кмета Димитър Николов

 • Дарител на годината 2013

 • "Спортувай в твоя град"

 • "Сръчни. Смели. Устремени."

 • Благотворително засаждане на дръвчета

 • Обучение 30.10.2013

 • "Карай по-бавно, живей по-дълго"

 • Дарителски кръг - За област Бургас

 • Известни дарители


В коя обществена иницатива бихте се включили?
спортно събитие
образователни игри
екологичен проект
Уеб дизайн, уеб програмиране и SEO